dbi-tabovi1dbi-tabovi2dbi-tabovi3dbi-tabovi4

Projekcija filma “Ratnik smeća” i degustacija žive hrane

U sklopu projekta Zelena knjižnica u utorak 12.6.2012. u 18,00 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održat će se projekcija filma Ratnik smeća redatelja Olivera Hodgea te degustacija žive hrane. Organizatori su Društvo bibliotekara Istre i udruga Živa hrana. Svi su dobro došli. Ulaz je besplatan.

Ratnik smeća je dugometražni dokumentarni film iz 2007. godine koji donosi epsku priču američkog arhitekta Michaela Reynoldsa o njegovoj borbi za uvođenje radikalno održivog stanovanja.

Zamislite kuću koja se sama zagrijava, koja ima vlastitu vodu i na kojoj uzgajate vlastitu hranu. Zamislite da ne trebate skupu tehnologiju, da se sav otpad reciklira i da kuća ima vlastiti izvor energije. A sada zamislite da takvu kuću može graditi bilo tko, bilo gdje i to od materijala koje društvo baca u smeće.

Prije trideset godina, arhitekt Michael Reynolds zamislio je takav dom i odlučio ga izgraditi smatrajući da u doba ekološke nestabilnosti i predstojećih prirodnih katastrofa njegovi objekti mogu promijeniti način na koji živimo.

Nakon filma slijedi druženje i degustacija žive hrane koju će nam pripremiti članovi udruge Živa hrana.

Back to top