16. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama

U organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva te suorganizaciji Knjižnica grada Zagreba i Filozofskog fakulteta u Osijeku, u Zagrebu će se 27. rujna 2019. održati 16. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama.

Tema okruglog stola: Knjižnice u zatvorskim ustanovama kao partneri u rehabilitaciji i obrazovno-kulturnom životu zatvorenika.

Ciljevi okruglog stola: informirati, osvještavati i zagovarati prava osoba u zatvorima te otklanjati predrasude o njima. Zatvorenici, kao i svi ostali građani, imaju pravo na dostupnost informacija. Potrebno je osigurati sredstva za zatvorske programe obrazovanja i rehabilitacije, kao i druge zatvorske specifične zahtjeve, npr. formirati zbirke s pravnom literaturom.

Ciljane skupine: okrugli stol okupit će stručnjake iz vladinih i nevladinih organizacija, psihologe, socijalne radnike, pravnike, socijalne pedagoge i knjižničare iz cijele Hrvatske, knjižničare iz svih vrsta knjižnica i stručnjake iz vladinih i nevladinih organizacija.

Ovaj okrugli stol otvoren je za sudjelovanje bez kotizacije.

Program skupa pogledajte ovdje.