Pohvalnica za NAJ projekt dodjeljuje se od 2012. godine za najbolje zamišljen i realiziran projekt u knjižničarskoj struci. Pohvalnica je osnovana s ciljem promoviranja najboljih i inovativnih projekata koji doprinose unaprjeđivanju struke i ujedno je prilika za knjižnice i knjižničare da za svoju uspješnost budu pohvaljeni te vidljiviji u stručnoj javnosti.

Uvjeti i način dodijeljivanja Pohvalnice uređeni su Pravilnikom o Pohvalnici za NAJ projekt kojeg možete konzultirati na sljedećoj poveznici https://dbi.hr/pravilnik-o-pohvalnici-drustva-bibliotekara-istre-za-naj-projekt/

 

Dosadašnji dobitnici Pohvalnice:

2022. godinaKnjižnica Arheološkoga muzeja Istre u digitalnom okruženju, projekt Knjižnice Arheološkog muzeja Istre u Puli (voditeljica projekta: Adriana Gri Štorga)


2020. godinaLa Ca Kantunić, projekt Srednje škole Mate Blažina u Labinu i Grada Labina (voditeljica projekta Majda Klapčić Milevoj)


2018. godinaForum Tomizza, suorganizator za Hrvatsku Gradska knjižnica Umag – Umago


2017. godina – Istarske novine online (INO), projekt Sveučilišne knjižnice u Puli (voditelj: Bruno Dobrić)


2016. godina – Mala knjižnica na otvorenom, projekt Gradske knjižnice Poreč (voditeljica: Irides Zović)


2015. godina – nije bilo prijedloga za pohvalnicu


2014. godina – Zelena knjižnica, projekt Društva bibliotekara Istre (voditelj: Ivan Kraljević) 


2013. godina – Mediteran stanuje u Puli, projekt Sveučilišne knjižnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (voditeljica: Tea Grujić)


2012. godina – BOOKTIGA: međunarodni festival pročitanih knjiga, projekt Gradske knjižnice Poreč (voditeljica: Irides Zović)