„Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga“

Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Digitalno u knjižnici: izazovi digitalne posudbe i digitalnih usluga – druga obavijest

Stručni skup u suorganizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula te Gradske knjižnice Umag održat će se u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Pula u petak, 2. prosinca 2022. godine s početkom u 9 sati.

Stručni skup namijenjen je informacijskim stručnjacima i knjižničarima svih vrsta knjižnica s posebnim naglaskom na narodne knjižnice te stručnjacima u procesu proizvodnje i distribucije e-knjiga i drugih digitalnih sadržaja.

Nakon uspješnog stručnog skupa iz 2016. godine na temu E-knjiga u knjižnici: novi izazovi vrijeme da se o toj temi ponovo progovori sa stajališta struke te svih onih koji sudjeluju u lancu proizvodnje, distribucije i posredovanja digitalnih sadržaja. Namjera je da ovim skupom produbimo uvide o digitalnoj sferi u kojoj se sve više odvija naša svakodnevica i da bolje razumijemo i aktualne izazove koji se postavljaju pred našom strukom, s posebnim naglaskom na e-knjige, odnosno e-čitanje. Na skupu će se predstaviti domaći i inozemni rezultati istraživanja o čitanju, statusu knjige, nakladništvu i medijima u razdoblju digitalizacije kulturne sfere.

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica Pula, 2. prosinca, 9:00 sati
Način održavanja skupa: uživo
Jezici skupa: hrvatski, slovenski, engleski
Oblici izlaganja: pozvana izlaganja
Kotizacija: ne naplaćuje se

Molimo, do 30. 11. ispunite prijavni obrazac na: https://forms.gle/EVcmZpxTvet8tvnm8

PROGRAM