Skupština DBI 2018., Sveučilišna knjižnica u Puli

Dobitnici Nagrade DBI i Pohvalnice za NAJ projekt

U svečanom dijelu Skupštine dodijeljene su godišnje nagrade koje dodjeljuje Društvo za iznimna zalaganja i uspješan rad u knjižničarstvu i za provođenje projekta knjižnica s područja naše županije.

Ovogodišnja Nagrada Društva bibliotekara Istre dodijeljena je Nevenu Ušumoviću, diplomiranom knjižničaru, književniku i prevoditelju, ravnatelju Gradske knjižnice Umag. U obrazloženju nagrade stoji kako je kolega Ušumović svojim dugogodišnjim uspješnim radom doprinio razvoju i unaprjeđenju knjižničarske struke, profilirao rad Gradske knjižnice Umag koju je učinio prepoznatljivom i vidljivom u zajednici i jednoj od najuspješnijih narodnih knjižnica u Istarskoj županiji, a i šire.

Za nagradu Pohvalnica za NAJ projekt tj. najbolje zamišljen i realiziran projekt u knjižničarskoj struci predložena su dva projekta Forum Tomizza kojeg provodi Gradska knjižnica Umag i „Mala knjižnica – kućica slova“ kojeg provodi Gradska knjižnica Labin. Povjerenstvo za dodjelu pohvalnice odlučilo je Pohvalnicu dodijeliti Gradskoj knjižnici Umag za projekt Forum Tomizza koji se već 19. godinu održava zaredom, a koji promiče struku, kulturu, dijalog, zanimljive i bitne teme.