Edukacija za korištenje sustava E-građani

Društvo bibliotekara Istre organizira radionicu/edukaciju za edukatore za korištenje sustava e-Građani koja će se održati u petak 24. svibnja 2019. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula s početkom u 9.30 sati.

Radionicu u trajanju od 4 sata održat će mr.sc. Igor Ljubi iz Ministarstva uprave, Uprava za e-Hrvatsku, Sektor za razvoj elektroničke uprave, ( umjesto najavljene više savjetnice – specijalistice Željke Vrankovečki Celegin).

Radionica se održava u okviru novog projekta Tjedan istarskih knjižnica i namijenjena je poduci knjižničara u korištenju online sustava e-Građani koji omogućava pristup e-uslugama javnih institucija putem interneta. Cilj je radionice upoznati knjižničare sa sustavom e-Građani i osposobiti ih za učinkovito podučavanje korisnika u knjižnicama u kojima rade. Planirano je da se usluga podučavanja korisnika u knjižnicama pokrene u Tjednu istarskih knjižnica.

Dodatne upute za radionicu:

Radionica će se sastojati od uvodnog izlaganja i praktičnih vježbi na računalu. Za pristup sustavu e-Građani svakome je potrebna elektronička vjerodajnica. Ukoliko još nemate aktiviran pristup sustavu e-Građani, sustavu ćete bez problema moći pristupiti i ukoliko koristite jedno od m-banking rješenja (u privitku i na dnu e-maila navedeni) ili imate aktiviranu elektroničku osobnu iskaznicu. Oni koji možda još nemaju ništa od navedenoga, bilo bi dobro da izvade jednu od navedenih vjerodajnica prije radionice, kako bi mogli isprobati na licu mjesta. No, ukoliko to ne stignete učiniti, i dalje možete sudjelovati na radionici i pratiti izlaganje i vježbe.

Molimo vas da svoje sudjelovanje prijavite na e-mailove nadia.buzleta@gkc-pula.hr   i/ili acatic@unipu.hr

Podsjećamo, Društvo bibliotekara Istre pokreće novi projekt/program pod nazivom Tjedan istarskih knjižnica kojim želimo povezati sve vrste knjižnica na području Istarske županije kroz aktivnosti objedinjene odabranom središnjom temom, svake godine drugačijom.

Prvi Tjedan istarskih knjižnica održat će se od 23. do 27. rujna 2019., a središnja ovogodišnja tema bit će posvećena informacijskoj pismenosti.