Međunarodni festival slikovnica Ovca u kutiji

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se u Pazinu od 9. do 12. rujna 2019. godine, a dio festivalskog programa odvijat će se i u Kopru, Novigradu, Lupoglavu, Cerovlju, Tinjanu, Sv. Petru u Šumi, Karojbi, Motovunu i Gračišću.

U četverodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracije i stripa, izložba i predstave, te radionice pisanja, prevođenja i književne kritike, a održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“.

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

U okviru Međunarodnog festivala slikovnice Ovca u kutiji održat će se i stručni okrugli stol na temu „Što je a što nije slikovnica kao umjetničko književno djelo“, te tribina na temu „Čitanje od najranije dobi“ koju će voditi Snježana Berak, predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva.

Program Festivala pogledajte ovdje.