Virtualna Noć knjige 23. travnja 2020.

Deveta po redu Noć knjige održat će se virtualno u četvrtak, 23. travnja diljem cijele Hrvatske.  Sudjelovati možete na razne načine: čitati priče i pjesme, angažirati autore da pročitaju neki tekst, dati književnu preporuku na svojim online kanalima, podijeliti misli o važnosti knjige i čitanja, napraviti virtualnu izložbu ili osmisliti neku drugu aktivnost po vašoj želji i mogućnostima. Predlažemo da sadržaj označite hashtagovima #nocknjige i
#sknjigomnisiizoliran kako biste povećali vidljivost vaših sadržaja.

Programi se mogu prijaviti, kao i do sada, putem online prijavnice, do 23. travnja.

Manifestacija se održava u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara i uz financijsku potporu ZANE, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Pozivaju se sve knjižnice da se digitalnim sadržajima i programima uključe u obilježavanje ove manifestacije te na taj način pomognu proširiti poruku: S knjigom nisi izoliran!